İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4-5 patlıcan
- 500g kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta ünü
- 2-3 dış sarımsak
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızibiber
- Nane
- Kimyon
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 2-2.5 şu bardağı sıcak şu
- Yeşil biber
- Domates
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftemizi tüm köfte materyallerini karıştırarak güzelce yoğurup, hazırlıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayıp yavaşça ortasına bastırıyoruz ve üzeri kapalı biçimde dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada patlıcanları yıkayıp, alacalı biçimde soyalım ve uzun ince şeritler halinde dilimleyelim.
- 15-20 dk patlıcanları tuzlu suya koyalım ve acısının çıkmasını sağlayalım.
- Patlıcanlarımızı mühlet bittikten daha sonra sudan alıp kurulayalım ve sıvı yağ döktüğümüz tavada önlü artlı kızartalım.
- Artık sıra köftelere geldi, birebir biçimde köftelerimizi de önlü artlı kızartalım.
- Tüm kademelerden daha sonra gelelim sarma sürecine bunun için iki patlıcan dilimi alıyoruz, birini yatay ötekini de dikey formunda bir tabağın üzerine diziyoruz.
- Orta kısmına köftemizden koyup patlıcan dilimleri ile köfteyi saralım.
- Yeşil biber ve domatesleri keselim ve kebaplarımızın üzerine bir kurdan yardımı ile yerleştirelim.
- Hazır olan islim kebabımızın sosunu da tüm materyalleri karıştırarak ekleyip 200 °c evvelinde ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Pişen kebaPlar pilav ile servis edilir. Afiyet olsun ????