İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 orta uzunluk domates
- 2 tane yeşil biber
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan rendelenmiş
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 dış ezilmiş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabuklarını alacalı biçimde soyduğunuz patlıcanları bıçak sayesinde şeritler halinde keselim.
- ondan sonrasında tuzlu suda bekletin.
- Orta yağlı kıymayı ve öbür gereçleri karıştırma kabına güzelce yoğuralım.
- Köfte harcını özlesene kadar yoğuralım.
- daha sonra harcımızdan cevizden biraz büyük modüller alalım.
- Avuç ortasında yuvarladığınız köfteleri tavada gerili önlü pişirelim.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları bol suda durulayıp, süzelim.
- İyice kurulayın ve daha sonra kızartalım.
- Sap kısımlarını aldığımız biberleri eşit biçimde bölelim ve domatesleri ikiye ya da büyür dörde bölün.
- İki adet kızarmış patlıcanı artı biçimde koyalım ve ortasına köfteyi yerleştirelim. daha sonra kapatın ve üzerine kürdan yerleştirin.
- Yerleştirdiğimiz kürdanların üstüne biber ve domatesi takın.
- Sosu için salçayı ve sıcak suyu karıştırın ve fırın tepsisine dökün.
- 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun ????