Ispanaklı Beşamel Soslu Piliç Prenses

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ispanaklı Beşamel Soslu Piliç Prenses Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram kemiksiz piliç incik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Ispanak harcı için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Ispanaklı Beşamel Soslu Piliç Prenses Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle incikleri zeytinyağı, tuz,kekik,toz kırmızı biber, karabiber ve köri ile en az 3-4 saat marine edelim.
  2. Bu ortada 3 yemek kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Üzerine yıkayıp temizlediğimiz ıspanakları ek edelim, ıspanaklar suyunu bırakıp çektikten daha sonra üzerine 1 adet rendelenmiş havuç ve tuzu ekleyip 2 dk daha kavuralım ocağın altını kapatalım.
  4. Beşamel sos için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alalım, yağ kızmaya başladıktan daha sonra unu ek edelim, kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım ve yavaş yavaş karıştırarak sütü ek edelim kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  5. Muhallebi kıvamına gelen sosa tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatalım.
  6. Hazırladığımız beşamel sosu ıspanaklı harç ile karıştıralım.
  7. Marine olan incikleri uygun fırın tepsisine alıp öncesinden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelim .
  8. 15 dk daha sonra fırından alıp inciklerin üzerine ıspanaklı beşamel soslu harcı yayalım ve 15 dk daha fırında pişirelim.
  9. 15 dk daha sonra üzerine 1 su bardağı kaşar rendesi gezdirip 10 dk daha pişirelim ve yemeğimiz servise hazır.
Ispanaklı Beşamel Soslu Piliç Prenses Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst