Ispanaklı Soslu Tavukgöğsü Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200 gram tavuk göğsü
- 500 gram ıspanak
- 250 gram mantar
- 250 gram brokoli
- 1 adet sarımsak
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı su
- 1 kaşık un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı karabiber
- Kaşar peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya 2 yemek kaşığı yağ dökelim. Tavuk göğsüne tuz ve karabiber serpiştirelim. Tavada döndürerek kızartalım.
- Mantarları tüm biçim de kızartalım.
- daha sonrasında brokoli ve ıspanağı tavaya alıp, ikisinin üstüne bir kutu krema bir çay bardağı suyu ek edelim.
- Bir kaşık un ekleyelim. Bir tane sarımsağı küçük modüller halinde doğrayalım içine atalım.
- Bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı köri bir çay kaşığı tuz atıp bir arada onları pişirelim.
- Fırın tepsisine tavuk göğsünü ve mantarı yerleştirelim.
- Pişen ıspanaklı sosumuzu mantar ve tavuk göğsünün üstüne dökelim.
- Üstüne kaşar peynirini serpiştirelim.
- Isıtılmış fırında 180 derecelik ayarda 15 dk pişirelim.