Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet tavuk bonfile
- 300 gram ıspanak
- 1 paket krema
- 1 adet soğan
- 1 paket kültür mantarı
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 2 yemek kaşığı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağ oda sıcaklığında yumşakken pul biber tuz ve köri konarak fırçayla karıştırılır bu karışım ortadan açılan tavuk gögsünün hem içine hem dışına sürülür bekletilir.
- Soğanlar küp küp doğrwnır bir iki kalık sıvı yapda çevrilir.
- Yıkanıp doğranan ıspanaklarda üstüne atılır suyunu çekene kadar kavrulur başka bir tabağa alınır.
- Doğranan mantarlarda tavada sotelenir.
- sonrasındasında ıspanklarla birlikte karıştırılır tuz ve baharatları ek edilir bir yemek kaşığı un ilav edilir.
- Tereyağ ile marine edilen tavukların içine bu karışımdan doldurulur.
- Tavukları kolay doldurmak için biraz dövebilirsiniz.
- Kürdan sayesinde kapadığımız tavukları kızgın tavada önlü gerili mühürleriz.
- Isıya sağlam bor borcama alınan tavukların üzerine bir yemek kaşığı un ile karıştırdığımız kremayı dökerek fırına süreriz.
- Yaklaşık 30 dakika 180-190 dercede pişiririz afiyet olsun.