İsveç Köfte (Teremyağlı Özel Sosu İle)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İsveç Köfte (Teremyağlı Özel Sosu İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığından az karbonat
  • 1 çay bardağı galeta unu
Sos için:

  • Yukarıda belirttiğim 1 çay bardağı sütün yarısı ( yarısı da köfte harcına katılacak )
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu teremyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu hardal sosu
  • 1 su bardağı et suyu
İsveç Köfte (Teremyağlı Özel Sosu İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kaseye kıymayı alalım.
  2. Üzerine karbonat, yumurta,soğan,tuzu,galeta ununu ekliyoruz ve yarım çay bardağı süt ekleyip uygunca yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yoğurma süreci bitince buzdolabına alıp yarım saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlendikten daha sonra yuvarlak küçük toplar halinde şekil veriyoruz orta boyutta olmalı köfteler.
  5. hafifçe sıvı yağladığımız tavada (kısık ateşte mutlaka) pişiriyoruz.
  6. Sosu için teremyağı tavaya alalım.
  7. Un ile kavurmaya başlayalım.
  8. hafifçe un kokusu çıkınca sütü ekliyoruz.
  9. Et suyunu ekliyoruz ve en son hardal sosunu ekleyip çabucak ocağı kapatıyoruz ve köftelerle buluşturuyoruz.
Sosa tuz katmanıza gerek yok ancak tuzlu seviyorsanız bir fiske tuz atabilirsiniz ben atmadım yerinde bir tuz oranı oldu.

İsveç Köfte (Teremyağlı Özel Sosu İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst