Izgara Tadında Patates Yatağında Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Izgara Tadında Patates Yatağında Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram uzun ince doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı ızgara baharatı
  • Zeytinyağı
Patates püresi için;

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz (yeterince)
  • Karabiber
İsteğe göre;

  • Bezelye
Izgara Tadında Patates Yatağında Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etleri doğradıktan daha sonra ızgara baharatı ile marine edip 15 dakika dinlendirelim.
  2. ondan sonrasında tencereye alıp sularını salana kadar pişirelim.
  3. Ardından su ekleyip çektirelim ve göz sonucu eklediğimiz zeytinyağı ile kızartalım ızgara baharatında tuz olduğu için ek tuza gerek yoktur.
  4. Püre için;.patatesleri haşlayalım.
  5. Haşlanan patateslerin içine tereyağı, süt, tuz ve karabiberi ekleyip blendır dan geçirelim.
  6. Pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  7. Dilerseniz üzerine zeytinyağın da ısıttığımız biraz bezelye ekleyebiliriz.Afiyet olsun. :).
Izgara Tadında Patates Yatağında Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst