Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️ 3 tane kabak
- ️ 300-400 gram tavuk göğsü
- ️ 2-3 tane çarliston biber
- ️ 1 tane domates konservesi
- ️ 1 tane soğan
- ️ Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Pulbiber
- ️ Sıvı yağ
- Sosu için gereçler:
- ️ 1-2 tatlı kaşığı salca
- ️ 1.5 su bardağı sıcak su
- ️ Rendelenmis kasar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kabakları yıkıyoruz, ortadan bölüp içlerini oyuyoruz.
- Kabakları kızgın yağda kızartıyoruz.
- Öbür bir tavada öncesinden küp küp doğradığımız tavukları suyunu salıp, çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğan ve biberleri de pişen tavuklara ekleyip, karıştırıyoruz.
- Akabinde baharatlarını ve domates konservesinide ekleyip 5-8 dk kaynamaya bırakıyoruz.
- Kızarttığımız kabaklar borcama alınır ve pişen tavuktan üzerine eklenir.
- Son olarak sandalların üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir ve sos bir kasede hazırlanır ve borcamın tabanına dökülür.
- 180 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .