Kadınbuduköfte Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3- 4 kol maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi yıkayıp 1 bardak su ile haşlıyoruz.
- daha sonra soğanı yemeklik doğrayıp fazlaca az yağ ile kavuruyoruz.
- Kıymamızın yarısını soğanın içine ekliyoruz. bir süre birlikte kavuruyoruz.
- Tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz.
- Kalan kıymamızı haşlanmış pirinçlere soğanlı kıymalı karışıma birleştriyoruz,.
- İnce kıyılmış maydanozları ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
- Yassı formlar verip 1 tabağa alıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıyoruz.
- Köftelerimizi evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda gerili önlü kızartıyoruz. Afiyet olsun.