Kağıt Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
Kağıt Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. çabucak sonrasında arpacık soğanları ek edip karıştırıyoruz.
  3. Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte 30-35 dk et suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. sonrasındasında salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Patates havuç ve domatesleri küçük küçük doğrayıp etimize ek ediyoruz.
  6. tekrar karıştırdıktan daha sonra 1 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağı kapalı sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. En son bezelye ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  8. 3-4 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  9. Yağlı kağıdı tezgaha seriyoruz bir porsiyon olacak biçimde orta kısmına etimizden koyup zarf biçiminde katlıyoruz ( ben bu türlü 6 porsiyon hazırladım )
  10. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  11. 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kağıt Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst