Karadeniz Yöntemi Hamsi Tava

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Karadeniz Yordamı Hamsi Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karadeniz Adabı Hamsi Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamsimizi temizleyelim 10 dakika kadar suda bekletelim süzelim.
  2. Tezgahın üzerine bir pak poşet sürelim üzerine mısır unu dökelim.
  3. Ardından tuz ekleyip mısır ununu karıştıralım.
  4. Hamsileride üzerine dökelim mısır ununa bulayalım.
  5. Tavamıza yağ dökmedilk evvel ısıtıp ocaktan alalım.
  6. Hamsileri tavamıza dizelim üzerine yağ dökelim ve altını üstünü pişirelim yaklaşık 7 dakika altı 7 dakika üstü pişiriyor toplam 14 dakika kadar hafifçeten kızarınca ocaktan alalım.
  7. Sıcak servis edelim afiyet olsun ????.
Karadeniz Tarzı Hamsi Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst