Karamelize Soğan Yatağında Ballı Soya Soslu Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Karamelize Soğan Yatağında Ballı Soya Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 5 adet sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • Karamelize soğan için
  • 6 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı şeker
Karamelize Soğan Yatağında Ballı Soya Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Evet gelelim tanımımıza arkadaşlar. Sarımsakları ufak ufak kesip, tavamıza alalım üzerine küp küp kestiğimiz tavukları ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  2. 10 dk daha sonra balımızı, sirkemizi ve soya sosumuzu ekleyip kısık ateşe alalım, sos köpürdükçe kaynadıkça tavuklara tadı daha da geçecek:)
  3. Başka bir yerde soğanlarımızı kavurmaya başlayalım yaklaşık 15 dk daha sonra ölmeye başlayan soğanlarımıza şeker ekleyip, düzgünce karıştıralım renk yoğuna döndükçe soğan karamelize oluyor demektir
    🙂
  4. İşte birleştirme vakti karamelize soğanı alıp üzerine tavuğumuzu ekleyip bu lezzete bayılacaksınız, bu ve öteki tüm tarifler için youtube kanalıma bakabilirsiniz :).
Karamelize Soğan Yatağında Ballı Soya Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst