Karamelize Soğanlı Baharatlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk karışımı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk karışımı için;
- 1 kilo tavuk göğsü yahut bonfile
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı kimyon
- 1.5 çay kaşığı köri
- 1.5 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 büyük uzunluk soğan
- 3-4 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayıp bir kaba alalım. (oldukca küçük olmasın).
- daha sonrasında tavuk için gerekli tüm materyalleri kaba alıp karıştıralım.
- Tamamen karıştırdığımızda üstünü kapatıp dolapta 3-4 saat kadar marine olması için bekletelim.
- Soğanlarımızı blenderda cekip suyunu süzelim. daha sonra yeşil biberleri yuvarlak halde doğrayıp soğanlarla tavaya atalım.
- Soğan ve biberleri, ayçiçek yağı ile kısık ateşte 7-8 dakika üstünü kapatalım ve ortada karıştırarak pişirelim. Akabinde 1 tatlı kaşığı kekik atıp karıştıralım.
- daha sonrasında üzerine evvel 2 tatlı kaşığı şeker ekleyip 3-4 dakika karıştıralım.
- daha sonrasında 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyip altını açıp karıştırıyoruz,soğanlar suyunu çekince bir yemek kaşığı daha ekleyip tekrar karıştıralım ve suyu çekene kadar pişirelim.
- Bu yaptığımızın birebirini bu sefer 2 yemek kaşığı su ile yapıyoruz daha sonrasında soğanlar renk değiştirine kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Soğanlar rengini alınca dolapta beklettiğimiz tavuğumuzuda tavaya alıp karıştıralım ve yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirelim yemek suyunu çekince, 1 su bardağı süt ekleyip 10 dakika daha yüksek ateşte ortada karıştırarak pişirelim.
- daha sonrasında yemeğimizin altını kısıp 10 dakika daha karıştırarak pişirelim ve hazır.
- İsterseniz spagetti ve napoliten sosu ile birlikte servis edebilirsiniz harika bir tat oluyor.