Karnıyarık (Parmak Isırtan) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo patlıcan
- Yarım kilo dana kıyma
- 2 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Domates
- Patates
- Biber
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Su
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar, evvela patlıcanları mızı yıkıyoruz ve kabuklarını soyup düz tarafına derin çizik atıyoruz.
- Derin yağda kızartıyoruz.
- İç harçı için, kıymamızı tavamıza alıp orta ateşte kavuruyoruz, içerisine ince ince doğradığımız soğanları ve domates salçasını ekliyoruz ve sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan harcın altını kapatıp içerisine baharatları ve ince doğradığımız maydanozları ekleyelim son bir karıştıralım.
- Kızarttığımız patlıcanları borcama alalım ve kesik attığımız kısımlarını iç harç ile dolduralım.
- Sos için materyalleri bir kasede karıştıralım ve üzerine gezdirelim karnı yarığın üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben kızarmış patates domates kullandım.
- Son olarak ıslatılmış yağlı kağıtla üzerini kapatalım ve 200 ° önce ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişiriyoruz. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun