Karnıyarık Püf Noktalarıyla

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 -5 tane orta uzunluk patlıcan
  • Karabiber
  • Toz şeker
  • Tuz
İç harcı için

  • 150 -200 gram kıyma
  • 1 tane büyük uzunluk rendelenmiş domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı (silme) domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı silme toz şeker
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Üzeri için

  • Yeşil biber
  • Domates
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanı temizleyip alaca biçimde soydum.
  2. Fırın kabına patlıcanları dizip epeyce az zeytinyağı ile yağladım.
  3. 180 derecede fırınlayıp,patlıcanları pişmeye yakın hale getirdim.
  4. İç harcı için.Kıymayı tencereye alıp orta ateşte kendi suyu ile yağ eklemeden kavurdum.
  5. Üzerine zeytinyağı ekleyip ince doğranmış soğanı,sarımsağı,biberi, baharatları ek edip soğanlar pişene kadar kavurdum.
  6. hemen sonrasında rendelenmiş domatesi, salçayı, baharatları,toz şeker ve tuzu ek edip, domatesler eriyene kadar pişirmeye devam ettim.
  7. En son 1 su bardağı sıcak suyu ek edip, kaynatıp ocaktan aldım.
  8. Fırından çıkardığım patlıcanların orta kısmını açtım.
  9. İçine bir çimdik tuz,karabiber ve toz şeker serpiştirip ,kaşık sayesinde patlıcanın her tarafına eşit biçimde yedirdim.
  10. Pişmiş iç harcı süzgeçten geçirip,kıymayı susuz hale getirdim. (suyunu dökmüyoruz).
  11. Suyunu süzdürdüğüm kıymayı patlıcanların içine eşit biçimde doldurdum.
  12. Üzerine hafifçece kızarttığım biberleri,domates dilimlerini ekledim. (fırın yemeklerinde biberlerin yanmaması ve daha lezzetli olması için biberleri kızartıyorum
    ✍
    )arzu eden direk kızartmadan koyabilir.
  13. En son süzdürdüğüm kıymanın suyunu patlıcanların üzerine gelmeyecek biçimde fırın kabına ek edip,180 derecede 25-30 dk kadar pişirdim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????.
Karnıyarık Püf Noktalarıyla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst