Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 7 adet orta uzunluk patlı98can
- 3 tane biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 2 /3 dış sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları çizilip, soyup, tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- hemen sonrasında iç tuzlu sudan çıkarıp sudan geçirelim kuru havluyla kurulayın daha sonra tavada kızartın. sonrasındasında sivri biberleri de kızartıp, bir kenara bırakın.
- İç harcı için; soğanları kavurun, sırasıyla kıyma, biber, domatesi ve baharatlarını ekleyerek kavurun.
- Fırın tepsisine patlıcanları alarak ortalarını açın, iç harcını doldurun.
- Üstlerine kızarmış biberi de koyun, son olarak da salçayı sıcak suyla yeterlice karıştırıp, üstüne dökün.