Kaşarlı Küçük Kabak Güveç

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kaşarlı Küçük Kabak Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo sotelik dana et
  • 3 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 200gr rendelenmiş kaşar peyniri
Kaşarlı Küçük Kabak Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle etler bir tencereye alınır, yağı eklenmeden kısık ateşte suyunu salana kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Suyunu salınca zeytin yağı eklenir ve kapağı kapalı olarak 10dk kavrulur.
  2. Kuru soğan, arpacık soğan ve sarımsaklar doğranır üzerine eklenir 5dk da bu biçimde pişirilir. Bir tarafta kabaklar alacalı soyulup doğranıp tuzlu suya temalır.
  3. Patates ve havuç da soyulup doğranıp tuzlu suya temalır. Etler ve kuru soğan biraz piştikten daha sonra üzerine 2su bardağı kaynamış su eklenir ve suyu bitene dek biraz daha pişirilir.
  4. sonrasındasında üzerine sırasıyla havuç patates ve kabaklar eklenir. En üste salçalar temalır tuzda eklenerek kapak kapatılır. Kabak suyunu verip, yine çekene dek pişirilir.
  5. Kabak suyunu çekince üzerine 1su bardağı kaynar su eklenir ve tereyağ eklenir. Baharatlar ve maydanozda eklenip kapağı kapatılır pişmeye bırakılır.
  6. Pişmiş lakin diriliği epey bozulmamış olan yemeğin altı kapatılır ve minik güveç kapılarına paylaştırılır. Benim 8 güvecime yetti hepsi.
  7. Üzerlerine kaşar rendesi hisse edilerek fırın tepsisine dizilir. Ve fırın tepsisine çömleklerin çatlamaması için 3 4su bardağı su eklenir. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyip yavaşça üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Kaşarlı Küçük Kabak Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst