Kaşarlı Lavaş Kebabı Tanımı İçin Materyaller
5 kişilik için;
Not EkleTanımı Yazdır
5 kişilik için;
- 800 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane iri uzunluk kırmızı kapya biber
- 3 diş sarımsak ezilmiş
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram kaşar rendesi yani bir kase
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 tane küçük uzunluk patates
- 1 tane domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 ,5 su bardağı un (Artı 2 yemek kaşığı daha tam kıvam oluyor )
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su 200 ml ölçü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay kaşığı kabarma tozu
- 1 adet yumurta sarısı üzerine
- Susam epey az üzerine
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle biberi sarımsağı rondodan çekin. Karıştırma kabına kıymayı alalım. Üzerine baharatını, salçasını ,çektiğimiz ,biberi tuzunu ekleyin bir 5 dakika yoğurun, kıyma özleşsin buzdolabına kaldırın, beş dakika dinlesin.
- Lavaşı yapalım yoğurma kabına bütün malzemeyi ekleyin, yoğurun orta sert kıvamında olucak hamur üzerini streçle kapatın dinlensin.
- Köfteyi iki eşit kesime bölün borcamı bir tatlı kaşığı tereyağla yağlayın köfteyi ortasına koyun.
- elinizi yağa batırarak bastıra bastıra borcama yerleştirin incecik olucak pişerken esasen toparlanıyor kaşar peynirine biberle zerdeçalı ekleyin, karıştırın.
- Köftenin ortasına yerleştirin öteki kalan köfteyi yağlı kağıdı biraz yağlayın. Üzerinde köfteyi incecik borcamın büyüklüğünde açın dikkatli bir biçimde borcamdaki köftenin üzerine yerleştirin kenarlarına bastırarak kapatın.
- İri doğradığınız tomatesi, patatesi, biberi fazlaca az tuz ve biber ekleyin karıştırın borcamın kenarına yerleştirin.
- Evvelce ısıttığınız 190 dereceli fırına pişmeye bırakın 45 dakika pişti benim köfte 45 dakika daha sonra fırından çıkarın kenarında suyu birikiyor üzerine kaşıkla gezdirin, köfteniz lezzetlensin.
- Hamuru borcamın büyüklüğünde açın köftenin üzerine kapatın üzerine yumurta sarısı sürün, susam ekleyin, fırına tekrar pişmeye verin.
- Ayarı 200 derece getirin lavaş kızarınca fırından çıkarın köfteyi üçgen dilimleyerek lavaşıyla sıcak servis yapın.