Kaşarlı Meftune Yemeği

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kaşarlı Meftune Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • 1 kg kuşbaşı et
  • 2 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 10-12 adet dilimlenmiş kaşar
Kaşarlı Meftune Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. patlıcanlar alacalı soyulup, küçük küçük doğranır ve tuzlu suda bekletilir.
  2. daha sonrasında güzelce durulanıp, kurulanır. Fırın tepsisinde 200 derecede kızartılır.
  3. bir tencereye etler temalıp, pişirmeye başlarken üzerine küçük doğranan soğanlar ek edilir. Baharatlar ve tuz konur. Yarım çay bardağı sıcak su ile pişirilir. Farklı kapta doğranan domates ve biberler bir arada pişirilir.
  4. kızaran patlıcanlar etli soğan karışımına katılıp karıştırılır ve borcama yayılır. Üzerine pişen domates biber konur. En üste kaşar dilimleri temalır ve 200 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun????.
Kaşarlı Meftune Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst