Kayınvalidemin Meşhur Yemeği Tavuklu Afsir (Ağrı Yöresi)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kayınvalidemin Meşhur Yemeği Tavuklu Afsir (Ağrı Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler

  • Parçalanmış yarım tavuk
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Kayınvalidemin Meşhur Yemeği Tavuklu Afsir (Ağrı Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kemikli tavuk etini küçük küçük doğrayalım yahut aldığımız yere doğrayalım.
  2. Tavuk etini düdüklü tencerede birkaç modüle böldüğümüz soğan ile erimeyecek kadar pişirelim.
  3. Ben organik tavuğu yeni model düdüklü tencerede 30 dakika, market tavuğunu ise 15 dakika pişiriyorum.
  4. Derin tencerede yahut yayvan bir tencereye sıvı yağ alalım. Biraz yağı ve salçası fazla olduğu vakit daha lezzetli oluyor. Salçamızı kavuralım.
  5. Küçük küpler halinde doğradığımız patatesi ve minik minik doğradığımız kapya biberi içine atalım. Karıştıralım.
  6. Üzerine haşlanmış tavuk etlerimizi ekleyelim, karıştıralım.
  7. Tavuk etlerinin üstünü yavaşça açıkta bırakacak biçimde sıcak su ekleyelim ve kapağını kapatalım.
  8. Patates ve biber ortasında pişip yavaşça dağılana kadar pişirelim.
  9. Biber ve patates ortasında eriyip dağılınca daha lezzetli ve suyu daha kıvamlı oluyor.
  10. Yemeğimiz hazır.Deneyenlere afiyet olsun????.
Kayınvalidemin Meşhur Yemeği Tavuklu Afsir (Ağrı Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst