Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kıyması yağlı olmayanlar için yeteri kadar zeytinyağ (Benim kıymam yağlı olduğu için ekstra yağ kullanmadım)
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- Nefis Kayseri yağlaması tanımımız için evvel hamurumuzla başlıyoruz.Süt, su, yağ, şeker, maya ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ek ederek yoğurtmaya devam ederek hoş bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu bir kenarda mayalanması için bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavaya kıymayı koyup kavuruyoruz.
- İnce doğranmış soğanı ekleyelim.
- İnce doğranmış biberleri ekleyelim.
- Salçayı ve baharatları ek edelim.
- Son olarak sıcak suyu koyup 10 dakika pişiriyoruz.
- Tuzu ve baharatları kendi damak tadımıza göre ekleyelim.
- Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölüyoruz.Her birini servis tabağı kadar açıyoruz.
- Tavada bazlamaları pişiriyoruz.
- Artık pişen yufkalarımız ve iç harcımız hazır.
- Tüm yufkalar bitene kadar sırası ile tek tek servis tabağına evvel yufka daha sonra iç harcı ekleyelim.
- Servis için istenilen kalınlıkta dilimleyelim.
- Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt dökelim ve maydanoz serpelim.
Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı