Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 200-300 gram dana az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 top biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşık karışık salça
- 1 yemek kaşık domates salça
- 1 su bardak su
- Tuz karabiber kırmızı biber
- Sıvıyağ
- 3 su bardak un
- 1 dolu su bardağında su
- Tuz
- 4-5 kaşık sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı tencereye alıp yağda kavuruyoruz.
- hemen sonrasında soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- daha sonrasında salçalar ve baharat ekleyip kavuruyoruz ve rendelediğimiz ya küçük küçük doğradığımız domatesleri ve suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Lavaşlar için evvel un ve tuz daha sonra suyu dikkatli ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan daha sonra sıvıyağ ekleyip birazda o biçimde yoğuruyoruz ve lavaşları bezelere ayırıp 1 saat dinlendiriyoruz.
- Bende 11 beze çıktı ölçüleri kişi sayısına nazaran arttıra bilirsiniz.2 kişilik yemek için bile fazla doyurucu bu ölçüler.
- Lavaşları az unla bir pasta tabağı büyüklüğünde acıyorum ve üzerini sıcakken tereyağı sürüyorum kurulmasından diye ve poşetliyorum.
- Servis ederken lavaşları dörde katlayıp hazırladığımız harcın içine batırıyoruz.
- Uçlarını ve kat kat ortalarını harcı koyarak istediğini porsiyonlarda hazırlıyoruz. Afiyet olsun.