Kazan Kebabı (Beli Kırık) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba yemek sever arkadaslar.
- 5 adet orta uzunluk kemer patlıcan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 150 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 2 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığıTuz
- 1 tatlı kaşığı Karabiber
- 1 tatlı kaşığı Toz biber
- 1 tatlı kaşığı Pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba yemek sever arkadaslar.
- Öncelikle patlıcanlar yıkanır yol yol soyulur.
- İç harcımız için kıymaya küçük doğranmış soğan, sarımsak, domates ve sivri biber ve baharatlar ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenip yoğrulur.
- Patlıcanlar verev kesilir ortasına kıyma harcından konur.
- Tüm patlıcanlar yapıldıktan daha sonra domates salçası, sıvı yağ, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp yemeğimize eklenip kısık ateşte pişirilir. Afiyetler olsun.