Kazan Kebabı (Beli Kırık)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kazan Kebabı (Beli Kırık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk kemer patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
İç harcı;

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığıTuz
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Toz biber
  • 1 tatlı kaşığı Pul biber
Kazan Kebabı (Beli Kırık) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Merhaba yemek sever arkadaslar.

  1. Öncelikle patlıcanlar yıkanır yol yol soyulur.
  2. İç harcımız için kıymaya küçük doğranmış soğan, sarımsak, domates ve sivri biber ve baharatlar ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenip yoğrulur.
  3. Patlıcanlar verev kesilir ortasına kıyma harcından konur.
  4. Tüm patlıcanlar yapıldıktan daha sonra domates salçası, sıvı yağ, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp yemeğimize eklenip kısık ateşte pişirilir. Afiyetler olsun.
Kazan Kebabı (Beli Kırık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst