Kebap Tadında Fırında Basma Köfte

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kebap Tadında Fırında Basma Köfte Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket knorr köfte harcı
  • 1 su bardağı su
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı suyla birlikte karıştırılacak
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
Sosu için


Kebap Tadında Fırında Basma Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhabalar,Kebap tadında pratik ve şahane lezzetli olan basma köfte tanımımı sizlere paylaşmak istedim. Ramazan sofralarınıza fikir olsun.

  1. Birinci evvel kıymamızı derin bir kaba alıyoruz.
  2. Akabinde rendelenmiş soğanımızı ve yumurtamızı ek ediyoruz.
  3. Bir bardak suyumuzla karıştırdığımız köfte harcımızı da kıymamıza ek ettikten daha sonra güzelce yoğurup fırın kabına (borcam ile tepside olabilir)
  4. İçine köftemizi yerleştirip bastırıp üzerini streç folyoyla kapatıp yaklaşık 10 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  5. Köftemiz dinlenirken patateslerimizi soyup dilim dilim kesiyoruz.
  6. Dinlenmiş köftemize yerleştiriyoruz.
  7. Domates ve yeşil biberimizi de kesip üzerine gelişi hoş ekledikten daha sonra suyumuzla karıştırdığımız salça sosumuzu kaşıkla yemeğimizin üzerine döküp önce ısıtılmış fırına veriyoruz.
  8. 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  9. Fırına verip birinci 15 dakika geçtikten daha sonra üzerini fırın kağıdıyla örtüp o biçimde patateslerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  10. Yanına pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Kebap Tadında Fırında Basma Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst