Kıbrıs Köftesi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 dilim ekmek içi
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik(isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı reyhan(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kimyon
Kıbrıs Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patatesler yıkanır kabukları soyulur ve rendelenir suyu sıkılır.
  2. ondan sonrasında kuru soğan da rendelenir suyu sıkılır derin bir kaba kıyma suları sıkılmış patates ve kuru soğan üzerine yumurta kırılır.
  3. Baharatlar ve tuz atılır yeterlice yoğurulur.
  4. sonrasındasında ince kıyılmış maydanozlar ek edilir yoğurulur ve buzdolabında 30 dk en az dinlendirilir. (tarifteki isteğe bağlı olanlar özgün tanımında yok lakin ben lezzet ve aromasını sevdiğim için kattım)
  5. sonrasındasında dinlenen köftemize elimizde biçim veriyoruz ben çiğ köfte üzere lakin daha oval olarak biçim verdim derin kapta kızgın yağda kızarttım.
  6. Kızaran ve olan köfteler yağın, yüzebir daha çıkacaktır.
  7. Yanında közlenmiş biber ve yavaşça yağda sotelenmiş domates ile servis ettim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kıbrıs Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst