Kıbrıs Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram orta yağlı dana kıyma
- 4 adet orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda patatesleri rendeleyip suyunu hoş sıkalım .
- Derin bir kabın içine suyunu sıktığımız patates ,kıyma ,rendelenmiş soğan, ???? sarımsak, galeta unu, yumurta, maydanoz ve baharatları koyup hoş bir biçimde tüm gereçleri yoğuralım .
- Vaktimiz var ise 15 dakika kadar dinlendirelim ki lezzetini alsın .
- ondan sonrasında köftelerimize form verip kısık ocakta alt üst kızartalım.
- Dilediğiniz biçimde sıcak servis edebilirsiniz tanımımı deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.