Kilis Tava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gram kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kekik
- Toz biber
- Pul biber
- 3 adet patates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Çok az su
- Domates
- Biber
- 1 baş sarımsak
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri ince doğrayın, sarımsakları ezin, domatesi rendeleyin kıymayı ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.
- 2 patatesi halka halka dilimleyin tepsinin tabanına dizin kıymalı harcı üzerine eşit biçimde yayın.
- Kalan 1 patatesi elma dilimi yapıp üzerine yerleştirin domates ve biberleri de dilimleyin ve yerleştirin.
- Ortasına 1 baş sarımsağı yerleştirin.
- Salçayı fazlaca az su ile açın ketçap kıvamında olsun ve üzerine sürüp 200 derecede 45 dk denetimli olarak pişirin. Afiyet olsun ????????.