Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kg kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet büyük patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 2 adet büyük patates
  • 2 adet domates
  • 1 bardak sıcak su
Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp, alacalı soyalım ince uzun bir biçimde keselim ve kızgın sıvı yağda kızartalım.
  2. Peçete üzerine alalım yağını çeksin tavaya kuş başı etleri ekleyip, üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte ağır ağır pişirelim suyunu çeken etlerin üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı sarımsağını sıvı yağını ek edip, yeniden kavuralım biberleride ince ince doğrayıp, ek edelim.
  3. Ardından domatesleri ve salçayı baharatlarını ekleyip bir iki dakika daha kavuralım üzerine bir su bardağı suyu ekleyip, kaynatalım ve ocaktan alalım.
  4. Patlıcanlarımızı kalıptan sarkacak biçimde kiremit kalıba dizelim, üzerine dilimlenmiş halka patatesleri de kalıbın tabanına dizelim.
  5. Üzerine kavurduğumuz harcı dökelim onun üzerine yeniden halka patates dilimleri dizelim sarkıttığımız patlıcanları bir bayağı başlayarak kapatalım.
  6. 200 dereceli fırında 15-20 dk pişirip alalım ılıyınca servis tabağına aksi çevirip üzerine domates ve ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyet olsun. Bu gereçlerden 4 kişilik çıktı siz gereçleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Not: Kıyma ilede bu tanımı yapabilirsiniz.

Kiremitte Porsiyonluk Patlıcan Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst