Kış Aylarının Vazgeçilmezi Fırın Somon Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 dilim somon balığı
- 2 küçük uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limonun suyu
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi soyalım ve epey kalın olmamak kuralı ile yuvarlak biçimde doğrayalım.
- hafifçe yağladığımız fırın kabımızın altına yerleştirelim.
- Ardından soğanımızı söyüş biçimde doğrayıp patateslerin üzerine yayalım. Ve biraz tuzlayalım hem patatesleri birebir vakitte soğanları.
- Ardından somon balıklarımızı fırın kabımıza alalım.
- Teker teker soğanların üzerine yerleştirelim. ( yaşadığım yerde tazesi bulunmadığı için ben hazır satılan dondurulmuş somon balığı kullandım).
- Bir kasede sıvı yağ, limon suyu ve baharatlarımızı karıştırıp balıkların üzerine güzelce sürelim.
- Balıkların üzerini de epey fazla olmamak kuralı ile tuzlayalım.
- Fırın kabımızın üzerini yanmaz kağıt ile yahut folyo ile kaplayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında patateslerin piştiğinden emin olana kadar pişirelim.
- Ardından folyoyu çıkarıp (balıkların üzerini çıtır sevenler için) balıkların kızarmasını sağlayalım.
- Balıklarımızda kızardıktan daha sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.