Kıymalı Kaşarlı Patlıcan

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 4 lisan sarımsak
  • 5 adet sivri biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:

  • 1 çorba kasesi sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup halka halka doğranır.
  2. Kızgın yağda patlıcanlar kızartılır.
  3. Soğan, biberler, domates ve sarımsaklar küçük küçük doğranır.
  4. Tabaya sıvı yağ temalıp evvel soğan daha sonra sırasıyla kıyma, biber, sarımsak ve domates temalır. Son olarak tuz ve baharatlar temalıp kavrulur.
  5. Borcama kızarttığımız patlıcanların yarısı daha sonra kıymalı harç en son da patlıcanların kalanı konur.
  6. Sıcak su ve salça karıştırılıp borcama dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına borcam temalıp pişmeye bırakılır.
  8. İnmeye yakın kaşar peyniri rendesi temalıp eriyince alınır.Servise hazırdır afiyet olsun.
Kıymalı Kaşarlı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst