Kıymalı Sebzeli Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram kıyma
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk kırmızı biber
- 1 orta uzunluk yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 paket arpa şehriye
- 1 çay kaşığı kekik tozbiber nane
- Yarım çay kaşığı karabiber yenibahar
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Sıcak su
- Sıvıyağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel pişireceğimiz tencere ıslatılır, fazla suyu süzülür, kıyma eklenir, bu türlü yaparsanız kıyma tencereye yapışmaz kolay kavrulur, orta ateşte daima karıştırarak kavrulur.
- Ayrı bir yerde havuç rendelenir, soğan, biber, sarımsak yemeklik doğranır.
- Kavrulup suyunu çeken kıymaya sıvı yağ ve doğradığımız sebzeler eklenir, kısık ateşte tencerenin kapağı kapatılıp sebzeler yumuşayana kadar pişirilir, ortada bir karıştıralım ki eşit pişsin
- Şehriye de eklenip rengi dönmeden kavrulur, domates salçası, baharatlar eklenip son defa karıştırılır, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir, dinlendirilip servis edilir.