Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Not ;tarif 4 kişi için ortalama ölçüdür daha fazla isterseniz. Ölçüleri artırabiliriz.
Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet patlıcan
- 300 gram et
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı haşladığımız etin suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanları küp olarak doğruyoruz 20 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
- Uygun bir fırın kabına patlıcanları düzgünce suyunu süzüp alıyoruz.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir tatlı kaşığı kekik karıştırıp patlıcanlara ek ediyoruz güzelce harmanlıyoruz.
- Fırında epey az yumuşana kadar bir iki sefer karıştırıp pişiriyoruz.
- Etleri önce düdüklüde 15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Bir adet soğanı ,sarımsakları sıvı yağda soteliyoruz .
- İçine biberleri ek ediyoruz .
- Domatesleri yemeklik doğrayıp ek ediyoruz .
- Hepsini fazlaca âlâ kavuruyoruz içine baharatlarını ve suyunu süzdüğümüz etleri ek ediyoruz.
- Yarım çay bardağı sıcak suyla fazlaca az hepsini pişiriyoruz.
- Fırın tepsisin alt kısmına patlıcanları yayıyoruz etli sosu üzerine döküyoruz.
- Haşlama suyuyla bir yemek kaşığı salçayı çırpıyoruz üzerine eşit döküyoruz.
- 180 derece fırında 20 dakika daha pişiriyoruz.
Not ;tarif 4 kişi için ortalama ölçüdür daha fazla isterseniz. Ölçüleri artırabiliriz.
Kızartmadan Nefis Lezzetliyle Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı