Köfteci Yusuf Tadında Köfte Ve Lezzeti Harika Ketçap Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için:
Not EkleTarifi Yazdır
Makarna için:
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Birkaç damla acı sos (isteyen)
- Çay kaşığı ucu ile kekik
- Yarım paket makarna
- 500 gr az yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı su
- Yarım silme çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ekmek içi yahut galeta unu
- 1 orta uzunluk soğan
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu ile mükemmel epeyce kolay lezzetli bir makarna kesinlikle denemelisiniz. Köftesi ise yumuşacık ve lezzetli.
- Makarna için evvela tencereye yağları koyarak salçaları ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine ketçap, mayonez,acı sos, kekik ve tuzu ek ederek karıştırıyoruz.
- Makarnayı ekleyerek karıştırıyoruz 3 su bardağı suyuda ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu makarnanıza bakılırsa ayarlayın birtakım makarnalar fazla su çekiyor.
- Köfte için karbonatı bir çay bardağı içine koyarak üzerine limon suyunu ek ediyoruz karıştırıyoruz. Yarıya kadar su koyarak yeniden karıştırıyoruz.
- Kıymanın üzerine dökerek yoğuruyoruz. (biraz makus kokuyor korkmayın pişerken gidiyor mis gb oluyor).
- Baharatları ve tuzu, ekmek içini ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- 5 dakika yoğuruyoruz ve üzerini kapatarak buzdolabında dinlendiriyoruz. ( 1 gün dinlenirse epey hoş oluyor. ).
- Rendelediğimiz soğanın suyunu sıkarak köfteye ekleyerek yeniden yoğuruyoruz ve yuvarlak basık biçimler veriyoruz. (fazla kalın olursa içi pişmez).
- Döküm tavayı yada farklı bir tavanın tabanını fırça ile yağlayarak pişiriyoruz.