Köfteli Çiftlik Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Öteki gereçler:

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 küçük çorba kasesi bezelye
Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2.5 su bardığı sıcak su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köfte materyalleri kaba alınır. Güzelce yoğrulur.
  2. Buzdolabında 15 dakika bekletilir.
  3. Küp küp doğranmış sebzeler başta patates olmak üzere az yağda kızartılır.
  4. Sırayla havuç, biber kızartıldıktan daha sonra bir kaba alınır.
  5. Tıpkı tencerede daha evvel yoğurup dinlendirdiğimiz köfteler misket biçiminde tencereye alınır ve kızartılır.
  6. Köfteler biraz kızardıktan daha sonra daha evvel kızartılan sebzeler ek edilir.
  7. Bezelye ve salçalı sos da ek edildikten daha sonra kapağı kapatılır ve orta ateşte pişene kadar pişirilir.
  8. Sebzeler pişip suyunu çektikten daha sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Köfteli Çiftlik Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst