Köfteli Hünkarbeğendi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için:
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 rendelenmiş orta uzunluk soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızıbiber
- 3 büyük patlıcan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 400 ml süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve sumakla ovulmuş 1 büyük kuru soğan
- Közlenmiş yahut kızartılmış yeşil ve kırmızıbiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftenin tüm materyalleri karıştırılır, yoğrulur ve isteğe bağlı form verilir.
- Tavaya alınan köfteler yağsız bir biçimde gerili önlü pişirilir.
- Kıyma yağsızsa tavaya biraz sıvı yağ gezdirilebilir.
- Köfteler pişmeye yakın (serviste kullanmak üzere) yeşil ve kırmızıbiberler de tavaya eklenir.
- Patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir, küçük küçük doğranır.
- Sos için tavaya aldığımız tereyağı ve zeytinyağında un kavrulur, süt yavaş yavaş eklenir; bu esnada daima karıştırılır.
- Koyulaşınca tuz, karabiber, kaşar peyniri, doğranan patlıcan ek edilir, karıştırılır.
- Tabaklara evvel sostan, ondan sonrasında pişen köftelerden konur, yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan, kızarttığımız biberlerden eklenir; isteğe bağlı olarak yemeğin üzerine tereyağında kavurduğumuz toz kırmızıbiber gezdirilir ve servis edilir.Afiyet olsun.