Köfteli Kağıt Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 soğan rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı 7 türlü baharat
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan rendesi
- 1 su bardağı bezelye
- tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı 7 türlü baharat
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte için soğanları sarımsakları rendeleyip kıymanın üzerine koyalım. ondan sonrasında yumurta galata unu ve baharatları ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Minik minik misket hal veriyoruz.
- Köfteleri az sıvı yağ ile kızartalım. Kenara alalım 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı kavurup, ondan sonrasında sırasıyla biberi domates koyup soteliyoruz.
- Daha minik minik küp doğranmış olduğumuz patatesleri koyuyoruz bezelyeleri de katıp, salçayı baharatlar koyup, az pişiyoruz.
- sonrasındasında köfteleri koyup karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt ortasına pişirdiğimiz yemeği koyup kenarları koyup katlıyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında fırında 15 dk pişiyoruz. Afiyet olsun