Köfteli Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Köfte için;
Not EkleTanımı Yazdır
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1.5 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 6 yemek kaşığı domates konservesi yada 3 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri bir kapta karıştırın ve güzelce yoğurun yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın. ondan sonrasında ceviz kadar kesimler koparıp top top yapın yuvarlayın.
- Patates ve havucun kabuklarını soyun ve orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
- Kapya ve sivri biberi halkalar halinde doğrayın.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ koyun ve patatesleri hafifçeçe kızartın.
- daha sonra sırasıyla havuç, biberleri de kızartıp kenara alın.
- Zerzevatları kızarttığımız tıpkı tava ortasında köfteleri de kızartın orta ara sallayarak. Köfteleri tam kızartmayın.
- daha sonrasında bütün gereçleri bi tencere de birleştirelim.
- Üzerine haşlanmış bezelyeleri de atalım domates sosunu dökelim ve son olarak bi yemek kaşığı salçayla bi buçuk su bardağı suyla açın baharatları da ekleyin ve yeğin üzerine dökün.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin yavaşça hafifçe karıştırın. Artık den afiyet olsun fazlaca lezzetli bir yemek. ????????.