Köri Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr tavuk göğüs
- 2 yemek kaşığı köri
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- Yarım paket makarna
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızı küçük küp küp doğrayın, çabucak sonrasında ocağa koyalım ,iyice suyunu çekene kadar kavuralım.
- O sırada soğan ve sarımsağı iri iri doğrayalım biraz sıvı yağ ekleyelim tencerede kavuralım.
- İyice kavrulduktan daha sonra kremayı dökelim köri sosunu dökelim, tuzu ek edelim.
- Kaynayınca altını kapatalım.
- Makarnayı yavaşça canlı olacak biçimde haşlayalım.
- Bir tavada kremayı tereyağını köri sosunu tuzu ek edelim kaynayınca altını kapatalım.
- Haşlanan makarnaya sosu dökelim.
- Kavrulan tavuklara biraz sıvı yağ ekleyelim ,sonrasındasında biraz kızartalım.
- İçerisine sosu ek edelim etle birlikte kaynayana kadar dursun ,daha sonra altını kapatalım.
- Servis katmanlarına servis yapabilirsiniz afiyet olsun.