Köri Soslu Tavuk Ve Makarna

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köri Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs
  • 2 yemek kaşığı köri
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema
Makarna için;

  • Yarım paket makarna
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Köri Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuklarımızı küçük küp küp doğrayın, çabucak sonrasında ocağa koyalım ,iyice suyunu çekene kadar kavuralım.
  2. O sırada soğan ve sarımsağı iri iri doğrayalım biraz sıvı yağ ekleyelim tencerede kavuralım.
  3. İyice kavrulduktan daha sonra kremayı dökelim köri sosunu dökelim, tuzu ek edelim.
  4. Kaynayınca altını kapatalım.
  5. Makarnayı yavaşça canlı olacak biçimde haşlayalım.
  6. Bir tavada kremayı tereyağını köri sosunu tuzu ek edelim kaynayınca altını kapatalım.
  7. Haşlanan makarnaya sosu dökelim.
  8. Kavrulan tavuklara biraz sıvı yağ ekleyelim ,sonrasındasında biraz kızartalım.
  9. İçerisine sosu ek edelim etle birlikte kaynayana kadar dursun ,daha sonra altını kapatalım.
  10. Servis katmanlarına servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst