Köri Tavuk Mantar Pilavı (Curry Chiken Rice)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köri Tavuk Mantar Pilavı (Curry Chiken Rice) Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 2 su bardak pirinç
  • 4 su bardağı su
  • Yeterince tuz
Körili tavuk için;

  • Limon
  • Sıvı yağ
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 paket krema
  • 1/3 çay bardağı su
  • Baharatlar (tuz, karabiber, köri, kekik, zencefil)
Köri Tavuk Mantar Pilavı (Curry Chiken Rice) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavadaki yağın içine pirinci koyun. Birbirine karışana kadar karıştırın. Su ve tuz ekliyoruz. Büsbütün pişene kadar bekleyin.
  2. Tavukları küpler halinde keseriz.
  3. Başka bir tavaya yağ, soğan ve mantarı ekleyin. Yaklaşık 3 dakika daha sonra mantar erimeye başlar. Tavuk küplerini ve tüm baharatları ekliyoruz.
  4. Kontrol ile 3 dakika üzere pişiririz. Kremayı ekliyoruz.
  5. Eşyaları karışana kadar karıştırıyoruz, su ekleriz. Her şey büsbütün pişene kadar kapatıyoruz (yaklaşık 12 dakika)
  6. Sosumuzu pilavın üzerine sürüyoruz
Afiyet olsun

Köri Tavuk Mantar Pilavı (Curry Chiken Rice) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst