Köz Sebzeli Kaşarlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 adet yumurta
- Ekmek içi
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 2 adet patlıcan
- 2-3 adet kapya biber
- Kaşar peyniri
- Yufka
- 150-200 gram teremyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kase yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Köfte gereçlerini bir kaba alıp düzgünce yoğuruyoruz.
- sonrasındasında bir kenara alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patlıcanları ve kapya biberleri közlüyoruz soyup küp küp doğrayarak hazırda bekletiyoruz.
- Köfteye görseldeki üzere biçim veriyoruz.
- Boyu, genişliği vs size kalmış.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip 15 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada 150 gram kadar teremyağı tavaya alıp erimeye bırakıyoruz.
- Bir adet yufkayı alıp tezgaha açıyoruz. Ortadan bölüyoruz.
- Heryerini çokça teremyağlıyoruz.
- Uzun kalan kısmına pişen köftemizi, kaşar peynirimizi, küp küp doğradığımız köz patlıcanlarımızı ve köz biberlerimizi koyup sarıyoruz.
- Sardığımız yufkayı 2-3 parmak kalınlığında kesip fırın tepsimize alıyoruz.
- Her bir modüle yeniden teremyağ sürüp fırına veriyoruz.
- Yufkanın kızarmasına gerek yok yavaşça renk değiştirmesi kâfi olacaktır.
- Kontrollü olarak 10-15 dakika fırında bırakabiliriz.
- Bu sırada tavaya 2 yemek kaşığı teremyağ 1 yemek kaşığı salça alıp bir sos elde ediyoruz.
- Pişen yufkaları fırından çıkıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine yoğurt ve salça sos dökerek son dokunuşu yapıyoruz.Afiyet olsun ????.