Kolay Beyti

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kolay Beyti Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı köfte harcı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yaprak yuvarlak yufka
Yufka iç sosu;.

  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üst sos;.

  • 80 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Kolay Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Geniş kabın içine kıyma, soğan rendesi, sarımsak, yumurta, galeta unu, köfte harcı ve baharatlarını da ek edip düzgünce yoğuralım ve 30 dk. Buzdolabında bekletelim.
  2. Dinlenen köfteleri 5 eşit kesime bölüp uzun uzun yassı olacak biçimde tepsiye dizelim.
  3. Köfteleri önce ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  4. Lavaşın içerisine sosu sürmek için sosluğa tereyağını koyup eritelim üzerine kırmızı toz biberi ekleyip karıştıralım.
  5. Yufkayı ortadan ikiye üst üste gelecek biçimde katlayın ve fırça sayesinde sosu yufka ya uygunca sürün.
  6. Hazırlanan yufka ya pişen etimizi alıp saralım ve yuvarlak biçimde yada verev biçiminde keselim.
  7. Fırın tepsisine tekrar dizip 15 dk daha kızartalım.
  8. Servis etmedilk evvel en son olarak sos tavasına tereyağını eritelim.
  9. Üzerine salça, su ve tuzu ekleyip karıştırın.
  10. Kızaran beytilerin üzerine sosu sürüp servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolaylıklar diliyorum. ???? ????.
Kolay Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst