Komşumun İstifçiliği Binayı Kirletiyor. Ne yapabiliriz?

Idealed

Active member
S: Küçük, kendi kendini yöneten kooperatifimizin bir hissedarı 80’lerinde ve bunaması var. Ünitesi, istifleme nedeniyle bakım, temizlik ve dağınıklığa ihtiyaç duyuyor. Binada artık bir hamamböceği istilası var. Kooperatif için önemli bir maliyetle binayı ilaçladık; Ayrıca birimindeki eşyaları paketleyip çıkardık, dezenfekte ettik ve kendisine iade ettik. Kutuları hiç açmamış ve etraflarında yeni bir dağınıklık birikmiştir. Hamamböceği sorunu devam ediyor. Yardım edebileceklerini umarak yetişkin çocuklarıyla iletişime geçtik, ama olmadı. Seçeneklerimiz nelerdir?

A:
İstifçilik zihinsel bir bozukluktur ve bunamaya eşlik edebilir. Komşuların kalabalık binalarda yaşadığı ve birbirleriyle duvarları ve koridorları paylaştığı şehirlerde, bu genellikle diğer insanların sağlığını etkileyen bir sorundur. Ancak bölge sakinleri, komşularının akıl sağlığı sorunlarına rağmen güvenli ve yaşanabilir yaşam koşullarına sahiptir.

Şimdiye kadar siz ve kooperatifiniz doğru şeyleri yaptınız – aileyle iletişime geçmeye çalıştınız ve temizlik konularını ele aldınız. Bir sonraki adım olarak, ailesiyle daha güçlü olmalısınız. Bu işe yaramazsa, mahkemeleri devreye sokun.

Manhattan emlak avukatı David A. Kaminsky, “Zor gibi görünse de, doğru yol bir temerrüt bildirimi yapmaktır” dedi. Yönetim kurulu, davranışının bir sıkıntı yarattığı ve diğer hissedarları rahatsız ettiği için tescilli kira sözleşmesini temerrüde düştüğünü açıklayarak hissedar ve aile üyelerine bildirim göndermelidir.

Ailesi, bunaldıkları ve ne yapacaklarını bilemedikleri için aramalarınızı görmezden geliyor olabilir. Bay Kaminsky, “Aile gidip yeri temizlese bile, kişi birkaç gün içinde aynı durumu yaratacaktır” dedi. “Olduğunu gördüm.”

Kurul ayrıca Yetişkin Koruma Hizmetlerini arayarak durumu ajansı uyarabilir ve rehberlik isteyebilir.

Bunların hiçbiri işe yaramazsa, kira sözleşmesini feshederek ve onu konut mahkemesine götürerek bir yangın alarmı verin. Nihai hedefiniz bunaması olan yaşlı bir adamı tahliye etmek değil, mahkemeleri ihtiyacı olan yardımı almasına yardım etmeye zorlamak. Bay Kaminsky, “Mahkemeler bu tür bir durumda tahliyeye neden olmaktan çok isteksizdir” dedi. “Bu sadece aşırı durumlarda olur. Bunun olmasını kesinlikle istemiyorlar.”

Her ihtimalde mahkeme komşunuza yardımcı olması için bir vasi atayacak ve diğer sosyal hizmetler de devreye girecektir.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.