Konuk Sofrasının Vazgeçilmezi Olacak Patates Çanağında Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
İç materyal:
Not EkleTanımı Yazdır
İç materyal:
- 350 gram tavuk göğsü
- 300 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane
- 5 tane haşlanmış orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3 yemek kaşığı süt
- Çok az maydanoz
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri haşlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Akabinde tavuk göğsünü ve mantarları sote olacak biçimde küp küp doğrayalım.
- Tıpkı biçimde soğan ve biberleri de doğrayalım.
- Uygun bir tavaya yağı alalım ve kızmaya başlayınca doğradığımız tavuk göğüslerini alalım ve suyunu salana kadar pişirelim.
- Uygunca suyunu bırakınca soğanları alalım ve soğanlar ölene kadar kavuralım.
- Akabinde biberleri alalım ve 2 dakika soteleyelim, mantarları ekleyelim.
- Güzelce karıştıralım daha sonra salçayı ve baharatları alalım.
- En son küp küp doğradığımız domatesleri alalım ve 6-7 dakika soteleyelim.Suyunu çekince kenara alalım.
- O sırada bizde püreyi hazırlayalım.
- Soğuyan patateslerin kabuğunu soyalım ve kaşık sayesinde ezelim süt, kaşar, maydanoz ve baharatlarını ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Akabinde portakal büyüklüğünde toplar yaparak borcama alalım ve elimizde çanak formu verelim.
- Hazırladığımız soteyi kaşık sayesinde çanaklara yerleştirelim.
- Üstlerine kaşar rendesi ekleyelim.
- Son olarak sosu hazırlayıp borcama dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.