Kremalı Mantarlı Tavuk Bonfile

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kremalı Mantarlı Tavuk Bonfile Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 10-12 adet kültür mantarı
  • 1 paket krema
  • 1 kol biberiye
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Mantarlı Tavuk Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk etini ortadan ikiye kesip tavada iki yemek kaşığı yağla kızartıyoruz ve bir tabağa alıyoruz.
  2. Soğanını yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
  3. Zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  4. Doğramış olduğumuz biberleri ekleyip 1-2 dk soteleyip doğramış olduğumuz mantarları sarımsağı ekleyip 4-5 dk soteliyoruz.
  5. Un, tuz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz.
  6. En son kremayı ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  7. Kızartmış olduğumuz tavuk etlerini tepsimize diziyoruz.
  8. Üzerine hazırlamış olduğumuz mantarlı harçtan koyup kaşar peyniri serpiyoruz.
  9. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst