Kremalı Mantarlı Tavuk Zerdeçallı Makarna Eşliğinde

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kremalı Mantarlı Tavuk Zerdeçallı Makarna Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kemiksiz tavuk eti
  • 200 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 200 ml krema
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çak kaşığı köri,karabiber,kırmızı biber.kekik,tuz
Makarnası için;

  • 250 gram makarna
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Zerdeçallı Makarna Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavukları küçük kesimler halinde doğrayıp sıvı yağda tavukları soteliyoruz.
  2. ondan sonrasında mantarları ekliyoruz soteliyoruz.
  3. Soğanı ek ediyoruz hepsini kavuruyoruz.
  4. İçine baharatlarını ek ediyoruz kremayı ekliyoruz bir süre daha pişiriyoruz.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Sıcak servis edelim.
  6. Makarna hazırlık.Makarnayı sıcak suda on dakika haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz.
  7. Uygun bir tencereye tereyeğını ek ediyoruz sütü ekliyoruz baharatları ek ediyoruz.
  8. Makarnayı sosa ekleyip epey düzgün karıştıyoruz iki üç dakika sosla pişiriyoruz. Servise hazır.
Kremalı Mantarlı Tavuk Zerdeçallı Makarna Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst