Kremalı Tavuklu Bezelyeli Tart (Tarteletter)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kremalı Tavuklu Bezelyeli Tart (Tarteletter) Tanımı İçin Malzemeler

İç gereç:

  • 2 tane havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 2 kesim tavuk göğsü/tüm tavuk
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Soslu kreması için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım litre süt
  • 1,5 bardak tavuk suyu
  • 200 gram haşlanmış kuşkonmaz(haşlanmış olandan alıyorum ben)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Hazır tarttan alıyorum ben, milföy hamurundan kendiniz de yapabilirsiniz
Kremalı Tavuklu Bezelyeli Tart (Tarteletter) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce tavuk göğsümüzü/tüm tavuğumuzu kaynar tuzlu suda 30- 40 dakika haşlıyoruz.
  2. Yanı sıra bezelyemizi ve küp küp doğranmış havuçlarımızı da öteki bir tencerede 5-10 dakika haşlıyoruz.Haşlanma mühleti bitince sosu hazırlayabiliriz.
  3. Tencereye sıvı yağ ve unu ekliyoruz, altını fazla açmayalım tabanına yanmasın.
  4. Biraz kavurduktan daha sonra üzerine sütü çırpa çırpa ekliyoruz.
  5. Orta ateşe alıp, çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Yavaş yavaş tavuk suyunu ek ediyoruz, ve çırpmaya devam edelim katı hal alana kadar.
  7. Sos beklerken haşlanmış olan tavuk göğsünü ise küp küp doğrayın. Şayet tüm tavuk seçtiyseniz tavuğu didin ve yaptığınız sosa ekleyin.
  8. Bezelye ve havucu da ekleyin.
  9. Ardından haşlanmış kuşkonmazı da iri iri doğrayıp ekleyin.
  10. Tuzunu, karabiberini ağzınızın tadına nazaran ayarlayın.
  11. Tartlarımıza ek edelim. Afiyet olsun ????.
Kremalı Tavuklu Bezelyeli Tart (Tarteletter) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst