Kremalı Tavuklu Bezelyeli Tart (Tarteletter) Tanımı İçin Malzemeler
İç gereç:
Not EkleTarifi Yazdır
İç gereç:
- 2 tane havuç
- 2 su bardağı bezelye
- 2 kesim tavuk göğsü/tüm tavuk
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım litre süt
- 1,5 bardak tavuk suyu
- 200 gram haşlanmış kuşkonmaz(haşlanmış olandan alıyorum ben)
- Tuz
- Karabiber
- Hazır tarttan alıyorum ben, milföy hamurundan kendiniz de yapabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavuk göğsümüzü/tüm tavuğumuzu kaynar tuzlu suda 30- 40 dakika haşlıyoruz.
- Yanı sıra bezelyemizi ve küp küp doğranmış havuçlarımızı da öteki bir tencerede 5-10 dakika haşlıyoruz.Haşlanma mühleti bitince sosu hazırlayabiliriz.
- Tencereye sıvı yağ ve unu ekliyoruz, altını fazla açmayalım tabanına yanmasın.
- Biraz kavurduktan daha sonra üzerine sütü çırpa çırpa ekliyoruz.
- Orta ateşe alıp, çırpmaya devam ediyoruz.
- Yavaş yavaş tavuk suyunu ek ediyoruz, ve çırpmaya devam edelim katı hal alana kadar.
- Sos beklerken haşlanmış olan tavuk göğsünü ise küp küp doğrayın. Şayet tüm tavuk seçtiyseniz tavuğu didin ve yaptığınız sosa ekleyin.
- Bezelye ve havucu da ekleyin.
- Ardından haşlanmış kuşkonmazı da iri iri doğrayıp ekleyin.
- Tuzunu, karabiberini ağzınızın tadına nazaran ayarlayın.
- Tartlarımıza ek edelim. Afiyet olsun ????.