Kuru Domatesli Kuşbaşı Dana Etli Yahni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 4 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 4-5 adet kuru domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru domatesleri iri doğrayalım sıcak suda bekletelim.
- Diğer tarafta etimizi koyalım .
- Suyu salıp çekene kadar pişirelim.
- Yağları ekleyelim .
- daha sonra soyup iri küp doğradığımız soğanları koyalım ,soyup tane sarımsakları ekleyelim karıştıralım .
- Biberleri çekirdeklerini çıkaralım iri doğrayalım tencereye katalım.
- Kuru domatesin suyunu süzelim .
- Tencereye koyalım bir karıştıralım .
- 5 dk kısık ateşte pişsin.
- Suyunu ek edelim ,sirkeyi suya döküp karıştıralım.
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım, kısık ateşte bir saat pişecek .
- En son tuz ,karabiberi şekeri koyalım .
- Bir 5 dk daha pişirelim, ocağı kapatalım.
- 10 dk dinlendikten daha sonra servis tabağına alalım, isteğe bakılırsa ince kıyım maydanoz serpelim afiyet olsun.