Kusursuz Lezzeti İle Sebzeli Tavuk Tava Tanımı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kusursuz Lezzeti İle Sebzeli Tavuk Tava Tanımı İçin Gereçler

  • ️1.200 gram tavuk göğsü
  • ️20 adet arpacık soğan
  • ️20 adet bebek patates
  • ️4 tane orta uzunluk havuç
  • ️2 adet iri uzunluk yeşil biber
  • ️1 adet kırmızı biber
  • ️1 adet sarı biber
  • ️3 minik baş sarımsak
  • ️200 gram konserve mısır
  • ️200 gram konserve bezelye
  • ️3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️50 gram tereyağı
  • ️600 ml kaynar su
  • ️2,5 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
  • ️1 yemek kaşığı doluca domates salçası
  • ️yarım yemek kaşığı biber salçası
  • ️1,5 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • ️1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️2 tutam kıyılmış maydanoz
Kusursuz Lezzeti İle Sebzeli Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tavuk göğsünü uzunlamasına tutup ortadan ikiye kesip uzunluğundan küçültelim.
  2. çabucak sonrasında iki parmağa yakın kalınlıkta eninden kalınca dilimlere keselim.
  3. Renkli biberlerede tıpkı süreci yapalım. Patatesleri düzgünce yıkayalım. Minik baş sarımsakları soyup ortadan dörde keselim. Soğanların kabuklarını soyalım.
  4. Havuçları soyup, ortadan ikiye ayırdıktan daha sonra yine ikiye kesip uzunluktan da keselim.
  5. Mısır ve bezelyeyi yıkayıp, tel süzgeçte süzdürelim.
  6. Tüm hazırlık evresi bittikten daha sonra yemeğimize başlayalım.
  7. Tava içine sıvı yağ alıp, en yüksek ateşte etleri evir çevir kızartalım. Yüzeyleri kızarınca tabağa çıkaralım.
  8. Geniş ve derin bir tava yada tencereyi ocağa alalım içine tereyağ koyup, eritelim.
  9. Patates, soğan, havuç, sarımsak ve biberleri ekleyip yüksek ateşte karıştırarak 5-6 dk kavuralım.
  10. Salçaları kaynar su ile çırpıp karıştıralım ve sebzelerin üzerine ek edelim.
  11. Nişastayı yarım bardak soğuk suyla karıştırıp onuda dökelim. Kaşıkla yemeği karıştıralım. Kızarmış tavuk etinide ek edip baharatların tümünü koyalım yine karıştıralım.
  12. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısık ateşe getirip kapak örtelim 40 dk ortada karıştırarak pişirelim.
  13. çabucak sonrasında içine mısır ve bezelyeyi katalım yine karıştıralım ve bir daha kapak kapatalım 10 dk da bu biçimde pişirelim gerisine kapağı eksiksiz kaldırıp harlı yüksek ateşe yakın yemeği 10 dk kapaksız pişirip maydanozu ek edelim 1-2 taşım daha fokurdatıp ocaktan alalım daha sonrasında yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
Kusursuz Lezzeti İle Sebzeli Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst