Kuzu İncik Ve İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinçi ıslatın. daha sonra incikleri pişirin. En son pilavı demleyin.
Pilavda inciğin suyundan kullanmak istemezseniz 2 bardak kaynar su kullanın.
İncikten çıkan lezzetli suyu mercimek çorbasında da kullanabilirsiniz ????.
İç pilavı et kullanmadan da yapabilirsiniz. Ben et kullanmadım zira ağır etlerin yanında etsiz iç pilavı tercih ediyorum.
Kuzu İncik Ve İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kuzu incik (kişi başı 1-2 incik)
- 2 su bardağı kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 150 gram yağsız kuzu eti(olmasa da olur)
- 100 gram kuş üzümü
- 1 su bardağı incik suyu
- 1 su bardağı kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- Yeni bahar
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçin üstüne 3 bardak kaynar su ve bir yemek kaşığı tuz ekleyin. 1 yahut 1,5 saat bekletin.
-
- ????????????bu tekniği “Pirinç Pilavı “ olarak sayfamda bulabilirsiniz. ????????????.
- Küçücük doğranmış etlerinizi evvel düzgünce kavurun pişirin daha sonra tencereye kuş üzümünü ve süzüp yıkadığınız pirinçi ekleyip beş dakika kavurun.
- Şimdi incikten aldığınız suyu, ek kaynar suyu ve gerekirse tuzu ekleyin ve kaynayınca altını kısıp kapağı kapatın.
- Suyunu çekince karıştırın ve altını kapatın. Artık 1 tatlı kaşığı yeni bahar ve karabiberi düzgünce her yerine karıştırın ve dinlendirin.
- Şimdi geldik inciklere. Kuzu incikleri karabiberle düzgünce ovun ve kızgın yağda her yerleri nar üzere kızarana dek mühürleyin.
- Şimdi üstüne defne yaprağını, tuzu ve kaynar suyu ekleyip kaynayınca altını kısın ve 1 saat bu türlü pişirin.
-
- Üstündeki suyu süzün.
- Yanında kereviz salatasıyla servis edin. Afiyet olsun
Kuzu İncik Ve İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı